به گفته رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان دفتری از طرف روسی جهت تأسیس نمایندگی اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در مسکو تحویل گرفته شد و امیدوار هستیم که فصل جدیدی در روابط تجاری بین ایران و روسیه آغاز شود.
به گزاش خبرگزاری فارس از رشت، هادی تیزهوش تابان امروز در دیدار با کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با اشاره به رویکرد تجارت محور بخش خصوصی ایران برای توسعه فعالیتهای تجاری و بازرگانی اظهار کرد: در سفر کاری که این بار در روسیه حضور داریم، امروز دفتری از طرف روسی جهت تأسیس نمایندگی اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در مسکو تحویل گرفته شد و امیدوار هستیم که فصل جدیدی در روابط تجاری بین ایران و روسیه آغاز شود.
وی با تأکید بر دریا محور شدن واردات و صادرات گفت: به دلیل مشکلاتی که امروزه برای ارسال کالا از ایران به روسیه و برعکس در مرزهای زمینی وجود دارد باید مسیر صادرات و واردات کالاهای ما به شکل دریا محور باشد.
به گفته رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان، فعالسازی سرای تجاری ایرانیان در آستراخان روسیه با ایجاد واحدهای خردهفروشی و عمدهفروشی و همچنین برگزاری اجلاس آی سی بی سی که کشورهای عضو حاشیه دریای خزر را در برمیگیرد میتواند در مناسبات اقتصادی و تجاری بین دو کشور نقش بسیار مؤثری را به همراه داشته باشد.
تیزهوش تابان با اشاره به اینکه یک شرکت ایرانی اخیراً در آستراخان قطعه زمینی را جهت احداث سردخانه خریداری کرده است که برای نگهداری مواد غذایی ایرانی و سپس ارسال آن به سایر نقاط روسیه در نظر گرفتهشده، افزود: ما قصد داریم برخی از مواد غذایی را از ایران به روسیه ارسال کنیم و قرار است شورای بازرگانی روسیه و ایران برای توزیع آنها از طریق شبکههای زنجیرهای در روسیه با ما مساعدت کنند.
سفیر ایران در روسیه نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از تلاش بخش خصوصی و فعالان اقتصادی برای توسعه مراودات و به حرکت درآوردن چرخ اقتصادی کشور تصریح کرد: شیوع ویروس کرونا باعث شد که در یک سال اخیر رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه و رئیس شورای بازرگانی روسیه و ایران به کشور مقابل سفر نکنند، وضعیت در روسیه در حال عادی شدن است و امیدوار هستند که با سفر هیئتهای تجاری روابط اقتصادی دو کشور بهبود یابد.
کاظم جلالی از وجود زیرساختهای اقتصادی لازم برای فعالیتهای تجاری در روسیه خبر داد و افزود: ایران و روسیه ازلحاظ تجارت بر ویروس کرونا غلبه کردند، در این دوره حجم تجارت بین ایران و روسیه ۴۳ درصد افزایش پیدا کرد و روابط سیاسی دو کشور در سطح بسیار بالایی قرار دارد و این باعث میشود که روابط اقتصادی نیز گسترش یابد و زیرساختهای لازم برای این کار وجود دارد.